微信扫码登录

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: hockeyman

听听老队员的话

你们的执着这让人敬佩。大家都是朋友,互相尊重,互相支持是应该的。

我看`我要练练拳击了``

拳击不如摔交和擒拿术有用

因为穿溜冰鞋下盘不稳

拳击也是要练的``擒拿也是要练的``

原帖由 暴饮暴食 于 2008-5-15 02:47 发表
拳击不如摔交和擒拿术有用

因为穿溜冰鞋下盘不稳

穿溜冰鞋下盘不稳好像未曾出現你身上

原帖由 暴饮暴食 于 2008-5-14 03:23 发表
是ICE HOCKEY界吧?

INLINE HOCKEY的裁判会允许打架吗?

就算允许也是当事球员单挑,不会允许群殴的

話比你知,兩个人打架的話,專業球証係唔会分开架,除非其中一方倒下。
如果群殴,唔計跳出來那些球員,5 vs 5 即10人, 球証根本阻止不了。

这不是胡亂說的,我有国際B级球証牌,係FIRS的

原帖由 zhouwenbin 于 2008-5-14 18:55 发表
我看`我要练练拳击了``

老弟,你是有点瘦了,練下拳都好既,我以前都玩过2-3年.

原帖由 Ray_hk 于 2008-5-16 14:11 发表

話比你知,兩个人打架的話,專業球証係唔会分开架,除非其中一方倒下。
如果群殴,唔計跳出來那些球員,5 vs 5 即10人, 球証根本阻止不了。

这不是胡亂說的,我有国際B级球証牌 ...

你又一次幫左我做証人了.. 球証係唔会分开打架的人的!!!!!!!!
所以 , drop 棍, drop 手套了就不要後悔呀 !

原帖由 Kurea 于 2008-5-17 02:19 发表

你又一次幫左我做証人了.. 球証係唔会分开打架的人的!!!!!!!!
所以 , drop 棍, drop 手套了就不要後悔呀 !

似乎Kurea 打架好有经验

原帖由 cityhunter 于 2008-5-17 02:29 发表

似乎Kurea 打架好有经验

在新加坡, 對英國的球隊時 , 我們比人數到9比0 左右... 就完場前, 有一個breakaway機會就自己進攻   ,打算由板邊過佢最後一個人...
入左我地9球, 佢都真的唔放水... 仲broad check 我 .. 球證停了 .. 我都好火..就真的想出手...(因為上一場對taiwan那場我們隊已經和taiwan大打出手了..)

點知.. 我當時真的得我一個人上前....   吹停後, 得我一個人在他們的branch外 ,
場內4個 , 場外5個...  個個好像ray 的身高...我就在中間... 全部自己隊友都在自己後場...

我最後都出了手...!!!!!!! ..... 不過是同佢shake hand.... @_@

之後隊友"kk" 就問我為什麼這樣都不出手... 他說: 你一出手我們就上來幫拖.......  我說: 我在9個巨人中間,  我怕我未出手我已經死左......

這真人真事告訴我們 , 不要容易 "drop 手套" ... 如果唔係死左都唔知....